19 Ocak 2011 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ

500 gr kuzu ciğeri
2 iri soğan (piyaz doğranmış)
1 bağ maydanoz (kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
120 gr (1 su bardağı) un
1 su bardağı zeytinyağı

Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız.
Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız. Fazla unu silkeleyiniz.
Bir tavada yağı iyice kızdırınız.
Ciğerleri 1-2 dakika kızgın yağda pişirip hemen servis tabağına alınız. Üstü tuzunü serpiniz. Kızgın yağda 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir iki kere karıştırıp, ocaktan alınız. Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.
Piyaz doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder