19 Ocak 2011 Çarşamba

BURMALI ELMA

10 adet elma
500 gr. toz şeker
50 gr. izmir üzümü
50 gr. tereyağı
50 gr. badem
Beş yumurta akı
Bir kahve kaşığı tarçın
Bir kahve kaşığı bahar
Bir paket vanilya

Elmaların başı ve sap kısımları kesilir. Oyacakla dilmek süreti ile çekirdekleri çıkartılır. Kabukları soyulur. Bolca su ile pişirilir. Fazla suyu alınıp bir fincan, su bırakılır. 250 gr. şeker, vanilya konup ağdalaşıncaya kadar pişirilir. Elmalar, bir tepsiye üçer parmak ara ile dizilir. Çekilmiş badem, üzüm, bahar, tarçın karıştırılır. Elmaların boşluklarına doldurulur. Her elmanın üzerine fındık kadar tereyağı konur. Kalan şeker, üzerini örtecek su ile ateşe konur. Lokum koyuluğuna gelinceye kadar kaynatılır. Katı - kar hâline getirilmiş yumurtaya kaynar olarak ilâve edilir. Soğumadan torbaya konur. Elmaların üzerine sıkılır. Varsa üzerine yeşil fıstık veya limon kabuğu şekerlemesi konur. Üzeri, fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder