17 Ocak 2011 Pazartesi

ÇÖKERTME

YAPILIŞI


 1 – Etleri ve patatesleri şerit şeklinde doğrayın.

 2 – Tencereye sıvı yağı ilave ettikten sonra soğan ve eti ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun daha sonra domates,biber,salça’yıda ilave ettikten sonra 10 dakika daha kavurun daha sonra suyunu ve tuz,karabiberi’nide attıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kaynamaya bırakın.

 3 – Şerit şeklinde doğranmış patatesleri havlu peçetenin üstüne alarak iyice kurutun firitözde kızartın.

 4 – Ocaktaki etle patatesleri harmanlayıp tabağa servise hazır hale getirin.

 5 – Tava yoğurdunu güzelce karıştırın püre haline gelene kadar.

 6 – Hazır tabağımızın üzerine yoğurdu dökelim daha sonra hazırlamış olduğumuz sosu da ilave ettikten sonra ÇÖKERTME ‘miz hazır.Afiyet olsun GÜLER OSMANLI MUTFAĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder