17 Ocak 2011 Pazartesi

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ TARİFİ

5 Kişilik Malzemesi:
 250 gr. Demirhindi
  1.375 gr. Tozşeker
 5 Litre su
Güler Osmanlı Mutfağı"nın özelliği olarak 38 çeşit baharat zenginliği Güler Osmanlı Mutfağı'nda gizli...
 
Yapılışı:
1 - Aktardan alacağınız demirhindiyi bir tencereye akşamdan şekerinde yarısını ilave edin ve sabaha kadar çözülsün.
2- Ertesi gün şekerin yarısını da ilave ederek demirhindiyi güzelce kaynatal�m.
3 - Daha sonra 38 çeşit baharatı 3 yemek  kaşığı ölçüsünde ekleyin ve 10 dakika kaynasın.

4 - Daha sonra tencereyi ateşten alarak bir miktar soğumaya bırakın.

5 - Yeterli miktarda soğuduktan sonra güzelce tülbentten süzün ve elde edece�iniz Demirhindi şerbeti’ni şişelere doldurup 1 gün soğutun ertesi gün servise sunun
 
Güler Osmanlı Mutfağı’nın tavsiyesi Sunum sırasında ekleyeceğiniz bazı süslemelerle farklılıklar yarat�n daha güzel görünümler meydana getirin buda sizin özelliğiniz olsun.
 
Saygılarımla
Ali GÜLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder