17 Ocak 2011 Pazartesi

SARAY KEBABI

MALZEMELER

  200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
  100 gr Kültür Mantarı
    50 gr Krema
  100 gr Tereyağ
     ½     Orta boy Yarım Baş Soğan
              Yarım limon
              Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber


    YAPILIŞI

 1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim.

 2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene
 kadar bekletelim.

 3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar
 kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun.

 4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletin.SARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun. GÜLER OSMANLI MUTFAĞI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder